Χαμογέλα είναι θεραπευτικό

Θεραπευτική φλούδα καρπουζιού


Η φλούδα του καρπουζιού, εφόσον στην καλλιέργεια του φρούτου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακα, είναι κατάλληλη προς κατανάλωση. Μάλιστα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο και κάλιο. Επίσης, το λευκό μέρος στη φλούδα του καρπουζιού είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας την πέψη.

Το καρπούζι είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο που χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να μειώσει τη δίψα. Επιπλέον, το καρπούζι περιέχει επίσης διάφορα είδη των βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών ουσιών και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε εναλλακτικές θεραπείες για 5 ασθένειες!

Ωστόσο, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι περισσότεροι καταναλωτές τρώνε μόνο τον καρπό του καρπουζιού που έχει χρώμα κόκκινο, ενώ τη λευκή σάρκα που ειναι κοντά στο δέρμα τη πετάνε.Η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στην φλούδα του καρπουζιού περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Περιέχει επίσης την κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βήτα-καροτίνη, και το λυκοπένιο το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στη φλούδα του καρπουζιού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για το δέρμα, και κάνουν τα μαλλιά λαμπερά. Ενώ η β-καροτίνη και το λυκοπένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιοξειδωτικό και να ενισχύσουν το δέρμα του προσώπου και την πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Το λυκοπένιο είναι ένα από τα στοιχεία των καροτενοειδών όπως η βήτα-καροτίνη. Το Λυκοπένιο στο καρπούζι μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου εξετάσουμε πιο ακτινοβόλο, φρέσκο, και μας κάνει νεότερους. Το Λυκοπένιο μπορεί επίσης να αυξήσει τη γονιμότητα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η έρευνα δείχνει ότι το περιεχόμενο της κιτρουλίνης στο καρπούζι έχει παρόμοια αποτελέσματα με το Viagra, αλλά εντελώς χωρίς παρενέργειες. Σε ορισμένες χώρες όπως στη Νότια Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, και τις αραβικές, με οι φλούδες από καρπούζι, τρώγεται συχνά ως πίκλες ή ως λαχανικό.

Το αποτέλεσμα μιας έρευνας στην Ιορδανία δείχνει ότι φλούδα του καρπουζιού μπορεί να θεραπεύσει τουλάχιστον πέντε είδη ασθενειών. Τη χρόνια υψηλή πίεση αίματος, τη φλεγμονή των νεφρών,τη δύσκολη ούρηση, τη δυσκοιλιότητα και την υδρωπικία.
Αυτές είναι οι ασθένειες που θεραπεύει η φλούδα από το καρπούζι

Για την υψηλή πίεση του αίματος συμβουλεύεται να στεγνώσετε την φλούδα του καρπουζιού και στη συνέχεια την θρυμματίζετε. Κάθε μέρα, λαμβάνονται 20 g από τη φλούδα , μαγειρεμένη με λίγο νερό. Ασθενείς με υψηλή πίεση που το έπιναν τακτικά για ένα μήνα, θα μπορούν να θεραπευτούν .

Για τις τέσσερις άλλες ασθένειες συμβουλεύεται να κόψετε την φλούδα του καρπουζιού σε μικρά κομμάτια,τα μαγειρευέτε λίγο, κατόπιν τα κάνετε ζύμη και στη συνέχεια τα αποθηκεύετε σε γυάλινες φιάλες οι οποίες είναι καλά κλεισμένες. Είναι καλό να τρώτε μια κουταλιά την ημέρα πριν από το πρωινό και για ένα μήνα.
Μην ξανά πετάξετε τα κουκούτσια από το καρπούζι! Το σπιτικό ρόφημα που κάνει θαύματα στα νεφρά και στην πίεση

Είσαι κι εσύ από εκείνος που τρώγοντας το καρπούζι βγάζεις στην άκρη του πιάτου τα κουκούτσια; Κακώς! Μην τα πετάξεις ξανά! Μπορείς να φτιάξεις ένα σπιτικό ρόφημα που θα κάνει θαύματα στα νεφρά και την πίεση του αίματός σου.

Το επίσημο φρούτο του καλοκαιριού, με τα πολλά αντιοξειδωτικά, δεν έχει μόνο ευχάριστη και δροσιστική γεύση αλλά κρύβει και πολλά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, τα κουκούτσια του καρπουζιού έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και οι επιστήμονες μας παροτρύνουν, αντί να τα πετάμε, να τα τρώμε και να επωφεληθούμε από αυτές.

Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μεγαλώσαμε με τον μύθο ότι δεν πρέπει να καταπίνουμε τα κουκούτσια από το καρπούζι, γιατί κινδυνεύουμε να φυτρώσει στην… κοιλιά μας! Κόντρα στις προκαταλήψεις, οι επιστήμονες εξετάζοντας την διατροφική τους αξία, τους αναδεικνύουν σε super food και τονίζουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή τους.

Και αυτό γιατί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί. Η πρωτεΐνη ως γνωστό, είναι σημαντική για την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη. Ενδεικτικά, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει ένα γιαούρτι. Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μικροθρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό και ψευδάργυρο τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες από την διατροφή μας καθώς επίσης και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των φλεγμονών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι σπόροι από το καρπούζι έχουν εξαιρετικές ιδιότητες. Ποιος να φανταζόταν ότι δεν πρέπει να πετάμε τίποτα από ένα τόσο μεγάλο φρούτο;

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που περιέχουν και οι ντομάτες, συμβάλλοντας στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το έλαιο των σπόρων του καρπουζιού περιέχει λιπαρά οξέα και είναι πολύ καλό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το ρόφημα από σπόρους καρπουζιού, έχει πανίσχυρη καθαριστική δράση, βοηθά στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων άχρηστων ουσιών και τοξινών και βελτιώνει την λειτουργία των νεφρών με τελικό αποτέλεσμα την πρόληψη του σχηματισμού νεφρικών λίθων. Μπορείτε να πίνετε τσάι με κουκούτσια καρπουζιού όχι μόνο για τη φροντίδα της υγείας των νεφρών σας αλλά και για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Πως θα φτιάξετε το σπιτικό ρόφημα με κουκούτσια από καρπούζι

Αρχικά, αλέστε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κουκούτσια καρπουζιού και στη συνέχεια βράστε τα σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά.

Καταναλώστε αυτό το τσάι για 2 ημέρες και στη συνέχεια σταματήστε για 1 ημέρα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 εβδομάδες.

πηγη

Σχόλια